Wegens een toevloed aan nieuwe aanvragen is onze planning overbelast en zien we ons helaas genoodzaakt om tijdelijk een patiëntenstop in te voeren.
Verloop
Afspraken kunnen gemaakt worden voor kinderen, jongeren van 0 -18 jaar én hun ouders of opvoeders.
- Een eerste afspraak dient te worden gemaakt via het online aanmeldformulier (tijdelijk niet beschikbaar)- Wegens grote toevloed van vragen, gelieve rekening te houden met lange wachttijden (meerdere weken) voor de reactie op uw eerste aanmelding.
- Voor een eerste afspraak is steeds een verwijsbrief vereist van uw huisarts, pediater, CLB-arts.
- U mag vragen naar de hulpverlener naar wie u werd doorverwezen. Vul het online aanmeldformulier zo goed mogelijk in, zodat wij de arts uit de dienst kunnen aanwijzen die het meest aangewezen is voor uw individuele situatie of die van uw kind.
- Afspraken voor intake- en diagnostische onderzoeken worden overdag gemaakt, om therapeutische sessies ook buiten de schooluren te kunnen plannen.
- Kinderen en jongeren ontvangen een afwezigheidsattest voor school. Ouders kunnen een attest ontvangen voor hun werkgever indien zij dit wensen.
- Op dit moment voorzien een aantal mutualiteiten een gedeeltelijke terugbetaling van een psychologisch consult. U kan hiervoor een formulier verkrijgen op het secretariaat.
- Medische voorschriften worden enkel gemaakt tijdens een consultatie en worden niet per post verstuurd (enkel in uitzonderlijke gevallen).
- Voor het invullen van documenten voor verhoogde kinderbijslag of documenten in het kader van een beroep verhoogde kinderbijslag dient u een afspraak te maken bij u behandelende dokter. U kan het FOD Sociale Zekerheid verwittigen wanneer u de afspraak niet binnen de voorziene termijn kan maken. Dit kan op het gratis nummer 0800/98 799 (elke werkdag van 8u30- 12u).
- Wij maken geen verslaggeving in het kader van een juridisch onderzoek of echtscheidingsprocedure.
Diagnostisch traject
Een diagnostisch traject bestaat uit gesprekken met het kind, ouders, opvragen van informatie, verder onderzoek bij een arts, psycholoog of logopedist of externen, contact met CLB, huisarts, …
Er wordt samengewerkt met leerkrachten, scholen, CLB, internaten, MFC’s, leefgroepen, opnamediensten.
- Bij een intakegesprek wordt het probleem in kaart gebracht en wordt er een planning opgemaakt.
- Een adviesgesprek houdt in dat de bevindingen worden besproken, eventueel een voorstel tot behandeling: binnen onze dienst, een andere dienst, individueel, gezin, groep, schooloverleg, …
Annulatiebeleid
Gezien het grote aantal hulpvragen willen wij u vragen om op een verantwoorde manier om te gaan met de gemaakte afspraken. Als een afspraak niet minimum 48 op voorhand wordt geannuleerd, zal de consultatie geheel/gedeeltelijk of het psychodiagnostisch onderzoek aangerekend worden.U krijgt hiervoor geen terugbetalingsattest voor de mutualiteit.
Dringende raadpleging
Dringende afspraken kunnen na telefonisch overleg via het secretariaat binnen een redelijke termijn gemaakt worden.
Waar aanmelden?
- Inschrijven bij onthaal (identiteitskaart meebrengen)
- Aanmelden op de afdeling Kinder- & Jeugdpsychiatrie
- Plaatsnemen in de wachtzaal
Wat meebrengen?
Consultatie bij de psychiater
- doorverwijsbrief (huis)arts (VERPLICHT !)
- evt. bestaande verslagen (logo, CLB, RC, ...)
Consultatie bij de psycholoog
- bestaande verslagen
- evt. doorverwijsbrief van arts, CLB
Consultatie bij de logopedist
- 3 mutualiteitsklevers
- bestaande verslagen (logopedie, CLB, artsen,...)
- medisch voorschrift voor logopedisch bilan (kinderarts, psychiater, NKO-arts, ...)